Van zuivel kun je de hele dag genieten, zeker (of misschien wel vooral) bij het ontbijt! Zuivel is een smaakvol én snel voedingsmiddel, waarmee je ook nog eens flink kunt variëren. Wij geven je 5 goede redenen om zuivel een vast onderdeel van jouw ontbijt te laten zijn.
-
Voedingsstoffen
Zuivelproducten zoals melk, yoghurt, kwark en kaas bevatten onder andere, fosfor en calcium. Deze voedingstoffen heb je elke dag hard nodig. Fosfor en calcium dragen bij tot de instandhouding van normale botten. Daarnaast bevat zuivel van nature ook nog eens eiwitten. Deze hebben een belangrijke functie in het lichaam. Ze dragen namelijk bij tot de groei en de instandhouding van de spieren. Beweeg je in de ochtend? Neem dan zeker zuivel na het bewegen. Bewegen en eiwitten zijn een gouden combinatie voor je spieren.
-
Gewoon lekker
Niet onbelangrijk: zuivel is gewoon heel lekker. Je wilt je dag natuurlijk met een én smakelijk ontbijt beginnen. Zuivel biedt volop keuze. Wat dacht je bijvoorbeeld van kwark met z’n lekker stevige structuur of yoghurt met z’n zachte smeuïge smaak! En ook altijd heerlijk: een frisse beker melk of een romige plak kaas op de boterham.
-
Heel makkelijk
Zuivel is op meerdere manieren heel makkelijk. Zuivelproducten zijn eenvoudig te bereiden en snel te serveren. Bovendien vormt zuivel voor bewoners met kauw- en/of slikproblemen een goede optie. Van een schaaltje yoghurt of kwark in de ochtend kunnen zij zonder problemen genieten. Wil je meer weten over kauw- en slikklachten? Klik dan hier.
-
Goed combineren
Zuivel is van zichzelf al lekker, maar je kunt het ook goed combineren met andere voedingsmiddelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van yoghurt met ontbijtgranen, zoals muesli of havermout. Dat geeft het een beetje bite. Wil je lekker veel bite? Kies dan eens voor noten. Ook de combinatie van fruit en zuivel is heerlijk. Yoghurt met appel, kaneel en rozijnen bijvoorbeeld of yoghurt met banaan en honing. Zo kun je eindeloos variëren met het ontbijt en voldoet het aan al je behoeften, zowel qua voedingsstoffen als qua smaak.