Vleesvervanger van zuivel: een goede keuze!

Vlees en vis laten staan wordt een stuk aantrekkelijker, als je kunt kiezen voor een smakelijk alternatief. Vleesvervangers zijn er in vele soorten en maten. Wist je dat zuivel een goede basis is voor de alternatieven voor vlees? Wij vertellen je er graag meer over.

Vleesvervangers

Er zijn verschillende soorten vleesvervangers. Sommige worden gemaakt op basis van soja, andere op basis van schimmeleiwit. Ook zuivel vormt een belangrijke basis voor veel vegetarische producten. Zuivel bevat van nature nutriënten zoals calcium en eiwit. Daardoor is het een heel goede grondstof.

Voedingsstoffen

Vleesvervangers op basis van zuivel worden verrijkt met ijzer. Dit toegevoegde ijzer in combinatie met de voedingsstoffen die er al inzitten, maakt van zuivel een alternatief voor vlees volgens het Voedingscentrum (Bron: www.voedingscentrum.nl)

Structuur

Om een vleesvervanger op vlees te laten lijken, is de structuur heel belangrijk. Vleesvervangers op basis van zuivel hebben een prettige structuur, die aan kipfilet doet denken. Er bestaan verschillende soorten: van worstjes tot burgers en van wokstukjes tot crispy sticks. Zo kun je met deze producten heel gevarieerd vegetarisch koken.

Smaak

Naast een prettige structuur hebben vegetarische producten op basis van zuivel een heerlijke smaak én een sappige bite. Daardoor vormt de vleesvervanger een smakelijk onderdeel van de maaltijd en mis je het vlees of de vis niet.

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen