Sommige mensen doen iedere dag boodschappen. Anderen stellen dit uit tot het écht niet anders meer kan. Op je werk kun je natuurlijk niet wachten tot de voorraadkast leeg is. Je wilt ervoor zorgen dat de bewoners iedere dag gevarieerd eten en tegelijkertijd zo efficiënt mogelijk inkopen doen. Hoe pak je dat slim aan? Wij geven je 4 tips om slim inkopen te doen.
1. Koop in bulk
Wanneer je in bulk (grote hoeveelheden) koopt, hoef je minder vaak boodschappen te doen. Rijst en pasta kun je bijvoorbeeld prima in grootverpakkingen kopen. En misschien denk je er niet direct aan; als je voor de lang houdbare variant kiest, kan ook zuivel in de voorraadkast.
2. Maak standaardlijstjes
Standaardrecepten en -boodschappenlijstjes besparen een hoop tijd. Maak een lijstje met standaardmaaltijden en wat je daarvoor nodig hebt. Je wilt natuurlijk niet iedere week precies hetzelfde inkopen, maar voor de basisproducten werkt dit heel goed.
3. Haal inspiratie bij collega’s
Iedere keer bedenken wat je gaat eten, boodschappen doen, koken; het is veel werk, maar je hoeft het niet alleen te doen. Ga eens met je collega’s in gesprek over hoe zij het aanpakken. Het kan heel inspirerend zijn om tips en recepten uit te wisselen.
4. Koop seizoensproducten
Het kopen van seizoensgroente en -fruit is een echte aanrader. Deze soorten zijn eenvoudig verkrijgbaar, goedkoper en nog beter voor het milieu ook! En misschien wel het belangrijkst: verse seizoensproducten zijn vaak een stuk smaakvoller. Wist je dat je een ongesneden pompoen op een koele, donkere plek maanden kunt bewaren? Hier vind je een recept voor pompoensoep.
Hoe haal jij je ingrediënten op een handige manier in huis? We zien je tips graag op onze Facebookpagina!