8 tips voor een feestelijk kerstdessert

8 tips voor een feestelijk kerstdessert

Een kerstdiner is natuurlijk niet compleet zonder een lekker dessert. Maar een ingewikkeld dessert, daar heb je de tijd niet voor. Daarom geven we je 8 tips van een eenvoudig dessert toch iets feestelijks te maken!

  1. Serveer je dessert eens niet in een aardewerk schaaltje, maar bijvoorbeeld in een kopje of mooi glas. Dat ziet er gelijk al een stuk feestelijker uit.
  2. Garneer het dessert met een chocolade hulstblaadje of kerstkransje. Simpel, maar leuk en lekker.
  3. Een toetje in laagjes ziet er ook altijd feestelijk uit. Maak eens een ‘trifle’: een laagje cake (in kleine stukjes), een laagje verse fruit, een laagje vanillevla, weer een laagje fruit en tot slot een toefje slagroom met wat hagelslag er bovenop.
  4. Eindig je het kerstdiner met koffie of thee? Dan hoort daar natuurlijk een koekje bij. Met uitsteekvormpjes in vorm van een kerstboom of kerstster maak je eenvoudig een ‘kerst’stroopwafel. Je kunt natuurlijk kant-en-klare kerstkoekjes kopen.
  5. Gebruik je een bordje voor het dessert? Bestrooi het bord dan met een klein beetje cacao of poedersuiker.
  6. Tegenwoordig kun je relatief goedkoop servies kopen met een leuk kerstmotiefje erop. Wedden dat de eenvoudigste toetjes dan toch lekkerder smaken als je het daarin opdient?
  7. Maak eens een dessertbuffet. Vraag aan familieleden het favoriete toetje van hun vader, moeder of ander familielid te maken. Zet deze toetjes bij elkaar op een mooi gedekte kersttafel en je krijgt een feestelijk geheel.
  8. Bij de bakafdeling in de supermarkt vind je vaak leuke garneerspullen: zilveren balletjes, suikersterretjes of vloeibare chocolade. Leuk om het toetje op te vrolijken.

Nog geen inspiratie voor een kerstdessert? Kijk dan eens bij onze recepten. Daar vind je onder andere een heerlijke tiramisu (zonder rauwe eieren!).