8 tips om meer te bewegen én het vol te houden!

8 tips om meer te bewegen én het vol te houden!

Meer bewegen is een veel gehoorde wens zo in het begin van het nieuwe jaar. Veel mensen beginnen vol goede moed in de sportschool, maar haken na een paar weken ook weer af. Hoe kun je bewegen en het ook volhouden? Probeer van bewegen een ‘gewoonte’ te maken. Het voelt dan niet als ‘sporten’, maar het zorgt er wel voor dat je je goed voelt. We geven je 8 tips hoe je dat kunt doen.

1. Ga op de fiets naar je werk

Dat kan natuurlijk alleen als je binnen een redelijke afstand van je werk woont. Moet je met de auto, dan kun je deze een straat verderop parkeren en het laatste stukje lopen. Zo krijg je ook extra beweging!

2. Maak een wandeling met een bewoner

Laat de tijd het toe, maak dan regelmatig een wandeling met bewoners. Een frisse neus zal jullie goed doen.

3. Neem de trap

Het klinkt logisch, maar vaak nemen we toch de lift in plaats van de trap. En weet je wat grappig is? Met de trap ben je vaak nog sneller boven ook. Probeer het maar eens.

4. Organiseer regelmatig beweegactiviteiten voor je bewoners

Ook voor bewoners is het belangrijk regelmatig te bewegen. Organiseer wekelijks een halfuurtje een beweegactiviteit voor hen en doe zelf lekker mee. Heb je toch weer een half uurtje extra beweging.

5. Loop tijdens het bellen

Krijg je regelmatig telefoon of bel je ’s avonds eindeloos met een vriendin? Loop lekker door je huis tijdens het bellen. Voor je het weet heb je weer behoorlijk wat extra stappen gezet.

6. Spreek af om samen te gaan sporten

Wil je graag sporten, spreek dan met iemand af om samen te gaan. Heb je een keer geen zin, dan kan de ander nét de stok achter de deur zijn om toch te gaan.

7. Luister naar een boek

Vind je het heerlijk om te lezen, dan plof je al snel op de bank met dat goede boek. Maar heb je al eens gedacht aan een luisterboek? Zo kun je tijdens het wandelen of schoonmaken toch je favoriete boek ‘lezen’.

8. Stel een doel

Vind je het moeilijk het vol te houden? Stel jezelf dan een doel. Een stappenteller kan daarbij helpen. Zo kun je met jezelf afspreken hoeveel stappen je elke dag wil lopen. Dat helpt om het vol te houden.