7 x iets lekkers tussendoor! (en niet moeilijk te maken)

7 x iets lekkers tussendoor!

Als je bewoners genieten, geniet jij ook. En wat is er leuker dan ze af en toe eens te verrassen met iets lekkers waardoor ze extra genieten? We verzamelden zeven tips om ze eens onverwachts te laten genieten van iets lekkers!

Appel crumble met vanillevla
Appels over? Maak eens appel crumble  en serveer dit met vanillevla. Een lekker, warm toetje voor de aankomende herfst.

Gemberthee met citroen
Gemberthee een heerlijke variant op de ‘gewone’ thee. Neem een paar schijfjes verse gember en overgiet dit met heet water. Een schijfje citroen zorgt voor een frisse touch en ziet er ook nog eens vrolijk uit.

Fruit met munt en yoghurt
Een fruitsalade krijgt een extra tintje als je er wat blaadjes munt doorheen doet. Alleen al van de geur krijg je trek in de salade. Overigens is zo’n fruitsalade ook heerlijk met yoghurt.

Wentelteefjes
Oud brood hoef je nooit meer weg te gooien, want daar maak je de heerlijkste wentelteefjes van. Een lekker lunchgerecht waar bewoners zeker van genieten en waarschijnlijk ook mooie herinneringen aan vroeger aan hebben.

Zoete aardappelfriet
Friet vindt iedereen lekker. Maar heb je als een friet van zoete aardappel gemaakt? Een lekkere gezonde variant op de aardappelfriet. Hoe je hem maakt? Heel simpel: je bakt ze in de oven (220 graden) zonder olie, maar alleen met wat zout en paprikapoeder erop. Simpeler kan toch niet?

Verwen 4-uurtje
Een keer geen koekje bij de koffie, maar een ‘verwen’-plankje rond een uur of vier. Op zo’n plankje kun je natuurlijk van alles leggen: een toastje met zalm, kaaszoutjes, een schaaltje nootjes of wat rauwkost met een yoghurtdip. Wedden dat bewoners verrast zijn als ze dit krijgen in plaats van een koekje?

Kwark of yoghurt snack
Yoghurt en kwark bevat eiwitten, dat zijn belangrijke bouwstenen voor het lichaam. Geef eens kwark of yoghurt tussendoor. In een klein schaaltje met wat munt en fruit (zie dit recept) of met wat walnoten en een beetje honing. Gezond, makkelijk te maken en erg lekker!