Deze zoetzure lekkernij is een must in de voorraadkast op een warme zomerdag. De tomatenconfituur is heerlijk te combineren met een stukje kaas, als spread op een broodje of door een salade. Ook lekker met volkorenpasta, mozarella en pesto. Eet de tomatenconfituur binnen twee weken op en bewaar het in de koelkast.
Ingrediënten
- 3 kg vleestomaten
- 3 rode uien
- 500 gram geleisuiker
- 3 takjes rozemarijn
- 3 tl citroensap
- snufje zwarte peper
- Olijfolie
Bereidingswijze
Was de vleestomaten en kerf met een schilmesje een kruisje in de onderkant. Breng een grote pan water aan de kook en voeg de tomaten 1 minuut toe. Laat ze daarna schrikken met koud water. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in stukjes. Snijd de ui en rozemarijn fijn. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en stoof de uien glazig. Voeg de tomatenstukjes, de rozemarijn en de geleisuiker toe. Breng het mengsel roerend aan de kook en laat 15 minuten indikken. Breng de confituur op smaak met citroensap en zwarte peper en roer het geheel goed door. Lepel het warme mengsel in gesteriliseerde potjes en draai de deksel erop, zodra dit is afgekoeld.