Tussendoortje

  • Tussendoortje
  • 45 minuten
  • 10 personen

Zoetzure tomatenconfituur

Deze zoetzure lekkernij is een must in de voorraadkast op een warme zomerdag. De tomatenconfituur is heerlijk te combineren met een stukje kaas, als spread op een broodje of door een salade. Ook lekker met volkorenpasta, mozarella en pesto. Eet de tomatenconfituur binnen twee weken op en bewaar het in de koelkast.

Ingrediënten

  • 3 kg vleestomaten
  • 3 rode uien
  • 500 gram geleisuiker
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 tl citroensap
  • snufje zwarte peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Was de vleestomaten en kerf met een schilmesje een kruisje in de onderkant. Breng een grote pan water aan de kook en voeg de tomaten 1 minuut toe. Laat ze daarna schrikken met koud water. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in stukjes. Snijd de ui en rozemarijn fijn. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en stoof de uien glazig. Voeg de tomatenstukjes, de rozemarijn en de geleisuiker toe. Breng het mengsel roerend aan de kook en laat 15 minuten indikken. Breng de confituur op smaak met citroensap en zwarte peper en roer het geheel goed door. Lepel het warme mengsel in gesteriliseerde potjes en draai de deksel erop, zodra dit is afgekoeld.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen