Volkoren bananenkoekjes
Kokos en banaan is een heerlijke combinatie. Deze volkorenkoeken zijn een bron van vezels, daardoor is dit een lekker én verantwoord tussendoortje van vezels.
Ingrediënten
- 250 gram Campina roomboter ongezouten (op kamertemperatuur) + extra om in te vetten
- 250 gram suiker
- 6 eieren
- 250 gram volkorenmeel + extra om te bestuiven
- 2 eetlepels bakpoeder
- 1 mespunt zout
- 150 gram geraspte kokos
- 6 bananen
- 4 eetlepels poedersuiker
Keukenspullen
- Spatel
- 2 siliconen cupcakevormen voor 12 cakejes
Bereidingswijze
verwarm de oven op 180 graden. Klop de boter en suiker met een mixer in 5 minuten bleek en romig. Klop de eieren los in een komen voeg beetje bij beetje toe aan het boter-suikermengsel. Voeg hierna het volkorenmeel, bakpoeder, zout en 125 gram geraspte kokos toe en meng goed door.
Prak de bananen en meng ze met een spatel door het beslag. Vet de cupcakevormen in en bestuif ze met meel. Schud het overtollige meel uit de vormen. verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cakejes in het midden van de oven in 20 tot 25 minuten gaar. Test of de koeken gaar zijn door er met een prikker in te steken. Komt de prikker er schoon uit? dan zijn ze gaat. Zo niet? Bak ze dan nog 5 minuten en test opnieuw.
Neem de koeken uit de oven, bestuif ze met de poedersuiker en laat (terwijl de poedersuiker smelt) 5 minuten afkoelen. Bestrooi met de overgebleven geraspte kokos en laat de koeken weer afkoelen.