Tussendoortje

Volkoren bananenkokos koekjes

Volkoren bananenkoekjes

Kokos en banaan is een heerlijke combinatie. Deze volkorenkoeken zijn een bron van vezels, daardoor is dit een lekker én verantwoord tussendoortje van vezels.

Ingrediënten

  • 250 gram Campina roomboter ongezouten (op kamertemperatuur) + extra om in te vetten
  • 250 gram suiker
  • 6 eieren
  • 250 gram volkorenmeel + extra om te bestuiven
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 150 gram geraspte kokos
  • 6 bananen
  • 4 eetlepels poedersuiker

Keukenspullen

  • Spatel
  • 2 siliconen cupcakevormen voor 12 cakejes

Bereidingswijze

verwarm de oven op 180 graden. Klop de boter en suiker met een mixer in 5 minuten bleek en romig. Klop de eieren los in een komen voeg beetje bij beetje toe aan het boter-suikermengsel. Voeg hierna het volkorenmeel, bakpoeder, zout en 125 gram geraspte kokos toe en meng goed door.

Prak de bananen en meng ze met een spatel door het beslag. Vet de cupcakevormen in en bestuif ze met meel. Schud het overtollige meel uit de vormen. verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cakejes in het midden van de oven in 20 tot 25 minuten gaar. Test of de koeken gaar zijn door er met een prikker in te steken. Komt de prikker er schoon uit? dan zijn ze gaat. Zo niet? Bak ze dan nog 5 minuten en test opnieuw.

Neem de koeken uit de oven, bestuif ze met de poedersuiker en laat (terwijl de poedersuiker smelt) 5 minuten afkoelen. Bestrooi met de overgebleven geraspte kokos en laat de koeken weer afkoelen.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen