Flapjack’s zijn in Engeland heel populair. Deze variant met cranberry’s is lekker fris, zoet en knapperig. Heerlijk bij een kopje echte Engelse thee met melk.
Ingrediënten
- 200 gram havermout
- 100 gram suiker
- 80 gram stroop
- 180 gram Campina botergoud
- 75 gram walnoten (gehakt)
- 50 gram cranberry's
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet ondertussen de bakvorm in. Zet een pannetje op laag vuur en laat smelt de boter daarin. Roer de suiker en stroop erdoor totdat alles goed opgelost is.
Doe de havermout, cranberry’s en gehakte walnoten in een kom en giet het botermengsel hierbij. Blijf roeren totdat alles goed met elkaar gemengd is en doe het mengsel in de bakvorm.
Bak de Flapjacks in 20 minuten gaar en laat ze daarna 10 minuten rusten. Snijd ze in stukken (dit gaat warm vaak makkelijker).
Serveer met een kopje sterke thee met Campina halfvolle melk.