Tussendoortje

  • Tussendoortje
  • 10 min
  • 10

Pumpkinspice latte

De pumpkinspice latte is kruidig, smaakvol, warm en makkelijk om te maken. Perfect voor na een wandeling met de bewoners of lekker bij een plak koek. 

Ingrediënten

  • 2 liter Campina volle melk
  • 500 gram (bevroren) pompoenblokjes
  • 10 espresso
  • 7 eetlepels suiker
  • 5 theelepels kaneel
  • 2 theelepels gember
  • 1 theelepel kruidnagel
  • 1 theelepel noodmuskaat
  • 2 theelepels vanille extract of een zakje vanille suiker
  • Spuitbus Campina echte slagroom

Bereidingswijze 

Kook de pompoenblokjes in een klein laagje water gaar. Pureer ze met een staafmixer glad en zeef het mengsel met een fijne zeef, zodat er een dunne puree overblijft. Meng dit vervolgens met de kaneel, gember, kruidnagel en nootmuskaat. Verwarm de melk met de suiker in een pannetje en voeg al roerend het mengsel van kruiden en de vanille extract toe. Verdeel het geheel over 10 glazen en maak het af met een toefje slagroom en/of een vleugje kaneel. 

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen