De pumpkinspice latte is kruidig, smaakvol, warm en makkelijk om te maken. Perfect voor na een wandeling met de bewoners of lekker bij een plak koek.
Ingrediënten
- 2 liter Campina volle melk
- 500 gram (bevroren) pompoenblokjes
- 10 espresso
- 7 eetlepels suiker
- 5 theelepels kaneel
- 2 theelepels gember
- 1 theelepel kruidnagel
- 1 theelepel noodmuskaat
- 2 theelepels vanille extract of een zakje vanille suiker
- Spuitbus Campina echte slagroom
Bereidingswijze
Kook de pompoenblokjes in een klein laagje water gaar. Pureer ze met een staafmixer glad en zeef het mengsel met een fijne zeef, zodat er een dunne puree overblijft. Meng dit vervolgens met de kaneel, gember, kruidnagel en nootmuskaat. Verwarm de melk met de suiker in een pannetje en voeg al roerend het mengsel van kruiden en de vanille extract toe. Verdeel het geheel over 10 glazen en maak het af met een toefje slagroom en/of een vleugje kaneel.