Tussendoortje

  • Tussendoortje
  • 35
  • 10

Kwarkbollen met rozijnen

Heb je in om te bakken? Deze kwarkbollen met rozijnen zijn het perfecte tussendoortje!

Ingrediënten

  • 300 gram Campina volle milde kwark
  • 300 gram bloem
  • 175 gram rozijnen
  • 2 eieren
  • 3 el vanille suiker
  • 1 el olie
  • snufje zout

Bereidingswijze

 

Verwarm voordat je begint de oven voor op 180 graden. Meng de kwark, eieren, vanillesuiker, bakpoeder, olie en zout in een grote kom. Voeg de bloem toe in de kom en kneed het tot een deeg. Voeg vervolgens de rozijnen toe. Verdeel het deeg in 10 porties en bak de kwarkbollen in circa 20 minuten gaar op 180 graden. 

Tip: Vervang de Campina volle milde kwark door aardbeien- of vanillekwark. Zo krijg je net een ander smaakje en kun je eventueel de vanillesuiker weglaten!  

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen