Tussendoortje

Kruidige volkoren kwarkbolletjes

Kruidige volkoren kwarkbolletjes

Deze hartige kwarkbolletjes zijn lekker romig door de feta en de kwark. Oregano geeft ze een heerlijke Mediterrane smaak.

Ingrediënten

  • 2 groene paprika' s
  • 150 gram groene olijven
  • 2 rode uien
  • 200 gram feta
  • 500 gram volkorenmeel
  • 15 gram instantgist
  • 500 gram Campina milde kwark
  • 2 eetlepels verse oregano

Bereidingswijze

Snijd de paprika’ s en olijven in kleine stukjes. Snipper de ui. Snijd de feta in kleine blokjes.

Meng in een kom de kwark met een spatel door elkaar. Schep de paprika, olijven, ui, feta en de fijngesneden oregano erdoor. Maak 20 bolletjes van het deeg en leg deze op de beklede bakplaat. Leg er een vochtige schone theedoek overheen en laar de bolletjes 20 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de bolletjes in 20 minuten gaat en goudbruin.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen