Tussendoortje

Smaakgestuurd eten

Kruidencakjes

Deze kruidencakjes zorgen dat het overal heerlijk gaat ruiken. Dat is een onderdeel van de smaakbeleving van de bewoners.

Ingredi├źnten

  • 100 ml Campina halfvolle melk
  • 50 gram Campina roomboter bakken en braden
  • 4 theelepels kaneel
  • 2 theelepels kardemon
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 150 gram volkorenmeel
  • 150 gram bloem
  • 250 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 ei
  • 150 gram rozijnen
  • 100 gram in stukjes gesneden stemgember

Keukenspullen

Twee bakvormen voor 12 cakejes (of 1 voor 24 stuks)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Verhit in een steelpan de melk en laat de boter hierin smelten. Meng in een kom de kruiden en voeg het bloem, volkorenmeel en het suiker. Breek het ei erboven en voeg de melk toe. Roer het geheel met een garde tot glad beslag. Voeg de gember en rozijnen toe aan het beslag. Verdeel het beslag over de ingevette cakevormen. Bak de cakejes 35-40 minuten in het midden van de oven tot de gaar zijn.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons