Tussendoortje

Smaakgestuurd eten

Kruidencakjes

Deze kruidencakjes zorgen dat het overal heerlijk gaat ruiken. Dat is een onderdeel van de smaakbeleving van de bewoners.

Ingredi├źnten

  • 100 ml Campina halfvolle melk
  • 50 gram Campina roomboter bakken en braden
  • 4 theelepels kaneel
  • 2 theelepels kardemon
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 150 gram volkorenmeel
  • 150 gram bloem
  • 250 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 ei
  • 150 gram rozijnen
  • 100 gram in stukjes gesneden stemgember

Keukenspullen

Twee bakvormen voor 12 cakejes (of 1 voor 24 stuks)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Verhit in een steelpan de melk en laat de boter hierin smelten. Meng in een kom de kruiden en voeg het bloem, volkorenmeel en het suiker. Breek het ei erboven en voeg de melk toe. Roer het geheel met een garde tot glad beslag. Voeg de gember en rozijnen toe aan het beslag. Verdeel het beslag over de ingevette cakevormen. Bak de cakejes 35-40 minuten in het midden van de oven tot de gaar zijn.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen