Tussendoortje

  • Tussendoortje
  • 10 min.
  • 10

Karnemelksepap met een frisse twist

Karnemelksepap. Pure nostalgie voor veel bewoners. Een simpel maar heerlijk recept gemaakt van karnemelk en bloem. Om het iets spannender te maken voegen wij mango toe. De mango zorgt voor een frisse twist.

Ingrediënten

  • 2 liter Campina karnemelk
  • 160 gram bloem
  • 3 mango's
  • Bruine suiker of stroop naar smaak

Bereidingswijze

Schenk 1800 ml karnemelk in een pan en breng deze langzaam aan de kook. Roer in tussentijd de bloem en de rest van de karnemelk tot een papje. Kookt de karnmelk in de pan? Giet het papje bij de kokende karnemelk. Laat het al roerend een paar minuten doorkoken. Blijf goed door roeren zodat het geheel niet aanbrandt. Haal na een paar minuten de pan van het vuur.

Snijd de Mango in stukken en meng deze door het geheel heen. Verdeel de karnemelksepap met mango over 10 schaaltjes en maak het af (optioneel) met bruine suiker of stroop naar smaak.

Genieten maar!

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen