Tussendoortje

  • Tussendoortje
  • 10 minuten
  • 8 personen

Kaasplankje

Kaas is een heel lekker tussendoortje. Door een aantal verschillende soorten op een plankje op te dienen maak je er iets speciaals van.

Ingrediënten

  • 200 gram Campina jonge kaas of Friese nagelkaas
  • 200 gram Campina extra belegen kaas
  • 200 gram gorgonzola of andere blauwschimmelkaas
  • 150 gram brie
  • 150 gram Limburger of geitenkaas
  • 50 gram druiven
  • Vijgenbrood

Bereidingswijze

Haal de kazen 1 uur voor gebruik uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Zo komen de smaken van de kazen straks het best tot hun recht.

Snijd de kazen in blokjes of stukjes en serveer de kaas op verschillende plankjes. Snijd het vijgenbrood in dunne sneetjes en serveer het bij de kaasplankjes. Garneer het bord met de druiven en eet smakelijk!

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen