Tussendoortje

  • Tussendoortje
  • 20 minuten
  • 10 personen (10 koeken)

Havermoutkoeken met noten

Havermout ken je misschien vooral als havermoutpap. Wist je dat je er ook koekjes van kunt maken. Deze knapperige koekjes vol vezels zijn een echte traktatie voor de bewoners.

Ingrediënten

  • 50 gram Campina Botergoud bakken en braden roomboter op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • 200 gram havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 75 gram volkorenmeel
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels kaneel
  • Snufje zout
  • 100 gram gemengde ongezouten noten

Bereiding

  • Verwarm de oven op 175 graden
  • Klop de eieren samen met de boter in de kom tot een geheel
  • Voeg vervolgens de andere ingrediënten aan het beslag toe
  • Maak met natte handen 10 koeken
  • Leg de koeken op een met bakpapier beklede plaat en zet ze in de oven gedurende 20 minuten

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen