Tussendoortje

  • Tussendoortje
  • 10 minuten
  • 10

Hangop met wortel

Hangop is een ouderwets toetje dat ook prima tussendoor kan. Deze hartige hangop met wortel is eens een keer iets anders!

 

Ingrediënten

  • 1,5 liter Friesland Campina volle yoghurt
  • 2 winterwortels
  • 4 eetlepels pistachenootjes

Bereidingswijze

  • Maak een schone theedoek nat en leg die op een vergiet boven een grote kom. Giet hier de yoghurt op en laat dit afgedekt een nacht in de koelkast staan.
  • Schil de winterwortels en rasp deze fijn. Hak de pistachenootjes fijn in een vijzel.
  • Schep de dikke hangop die op de doek achter is gebleven in 10 schaaltjes. Leg op ieder schaaltje wat wortelrasp en verveel de pistachenootjes erover.

Tip: wil je het gerecht een zoetere smaak geven voeg dan wat honing aan de hangop toe voordat je het verdeelt over de schaaltjes.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen