Tussendoortje

Grootmoeders appelcake
  • Tussendoortje
  • 20 minuten + 45 minuten in de oven + afkoelen
  • 8-10 personen

Grootmoeders appelcake

Ingrediënten

  • 150 gram Campina roomboter, op kamertemperatuur, plus extra om in te vetten
  • 150 gram witte basterdsuiker, plus ½ eetlepel
  • 3 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1 grote appel
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel kaneel

Keukenspullen

elektrische handmixer
cakevorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de cakevorm in met boter.

Klop in een kom de boter en de 150 gram suiker met de mixer tot het mengsel bleek en luchtig is. Voeg een voor een de eieren toe; klop tussendoor steeds tot het ei is opgenomen.

Voeg het zelfrijzend bakmeel, de vanillesuiker en het zout toe en klop tot een beslag. Schraap het cakebeslag in de vorm.

Snijd de appel in dunne plakjes. Schep de plakjes appel in een kom om met het citroensap, de ½ eetlepel suiker en de kaneel tot alle plakjes goed bedekt zijn. Verdeel de appelplakjes op de cake.

Bak de cake 45 minuten in de oven. Test of de cake gaar is door er een prikker in te steken. Komt de prikker er schoon uit? Dan is de cake gaar. Zo niet? Bak de cake dan nog 5 minuten en test opnieuw.

Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en stort dan op een rooster. Serveer de cake warm of koud, in plakken.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons