Tussendoortje

Grootmoeders appelcake
  • Tussendoortje
  • 20 minuten + 45 minuten in de oven + afkoelen
  • 8-10 personen

Grootmoeders appelcake

Ingrediënten

  • 150 gram Campina roomboter, op kamertemperatuur, plus extra om in te vetten
  • 150 gram witte basterdsuiker, plus ½ eetlepel
  • 3 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1 grote appel
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel kaneel

Een lekkere klassieke cake met appel en kaneel. Reken maar dat je keuken heerlijk ruikt wanneer je deze cake maakt!

Keukenspullen

elektrische handmixer
cakevorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de cakevorm in met boter.

Klop in een kom de boter en de 150 gram suiker met de mixer tot het mengsel bleek en luchtig is. Voeg een voor een de eieren toe; klop tussendoor steeds tot het ei is opgenomen.

Voeg het zelfrijzend bakmeel, de vanillesuiker en het zout toe en klop tot een beslag. Schraap het cakebeslag in de vorm.

Snijd de appel in dunne plakjes. Schep de plakjes appel in een kom om met het citroensap, de ½ eetlepel suiker en de kaneel tot alle plakjes goed bedekt zijn. Verdeel de appelplakjes op de cake.

Bak de cake 45 minuten in de oven. Test of de cake gaar is door er een prikker in te steken. Komt de prikker er schoon uit? Dan is de cake gaar. Zo niet? Bak de cake dan nog 5 minuten en test opnieuw.

Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en stort dan op een rooster. Serveer de cake warm of koud, in plakken.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen