Tussendoortje

Citroen-kwarktaart
  • Tussendoortje
  • 1 uur + 4 uur opstijven
  • 8-10

Citroen-kwarktaart

Ingredi├źnten

  • 4 citroenen
  • 300 gram suiker
  • 6 blaadjes witte gelatine
  • 75 gram Campina roomboter, plus extra om in te vetten
  • 200 gram biscuitjes, bijv. digestives of mariakaakjes
  • 250 ml Campina slagroom
  • 500 gram Campina volle kwark

Keukenspullen

springvorm van 22 cm doorsnede

Bereidingswijze citroen-kwarktaart

Snijd 2 citroenen in plakjes. Pers de andere 2 citroenen uit en zet apart.

Breng in een pan 100 ml water met 100 gram suiker aan de kook. Los de suiker al roerend op en leg de plakjes citroen erin. Draai het vuur omlaag en verwarm het geheel ongeveer 40 minuten, tot de plakjes citroen omhuld zijn met een dikke suikersiroop.

Week intussen de blaadjes gelatine in een kom met ruim koud water en maak de bodem. Smelt de boter. Doe de biscuitjes in een diepvrieszak en rol (of sla) ze met een deegrol tot fijn kruim. Doe de kruimels in een kom en meng er 2 eetlepels van de suikersiroop en de gesmolten boter door. Vet de springvorm in. Spreid het koekmengsel uit over de bodem en druk goed aan. Zet de taartbodem zolang in de koelkast.

Vul het uitgeperste citroensap indien nodig aan met water tot 75 ml. Breng het citroensap in een pannetje aan de kook en laat het ongeveer 2 minuten zachtjes pruttelen.

Knijp de blaadjes gelatine goed uit. Haal de pan met citroensap van het vuur en de gelatine er al roerende in op. Los ook de rest van de suiker op in het sap. Laat dit mengsel iets afkoelen.

Klop in een kom de slagroom stijf. Spatel de kwark en het gelatinemengsel door de slagroom. Schep dit op de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Leg de geglaceerde plakjes citroen erop. Laat de taart ongeveer 4 uur in de koelkast opstijven.

Tip: probeer eens bastognekoeken in plaats van biscuitjes voor de bodem. Deze extra zoete koekjes contrasteren lekker met het zure van de citroenvulling.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons