Heb je weleens blini’s gemaakt? Deze kleine pannenkoekjes smaken nét even anders. Besmeer ze met tzatiziki en laat je de bewoners volop genieten.
Ingrediënten
- Voor de blini:
- 100 gram boekweitmeel
- 100 gram bloem
- 5 gram gedroogde gist
- 250 ml Campina volle melk
- 125 ml Campina volle yoghurt
- 2 eieren
- 1/2 theelepel zout
- Campina botergoud ongezouten roomboter om in te bakken
- Voor het beleg:
- 1/4 komkommer
- snufje knoflookpoeder
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de melk in een pannetje en voeg de gist toe. Giet de bloem samen met een snufje zout in een andere grote kom en meng de melk en de gist hierdoorheen. Voeg 2 eierdooiers toe aan het mengsel en laat het geheel 30 minuten rijzen.
Maak in de tussentijd de tzaziki. Rasp komkommer en voeg deze toe aan de yoghurt. Meng de komkommer, yoghurt, knoflookpoeder, zout en peper goed door elkaar. Bewaar de tzaziki in de koelkast.
Klop 2 eiwitten stijf en voeg deze toe aan het gerezen beslag. Bedek de pan met een klein laagje boter en giet steeds een klein beetje van het beslag in de pan. Bak de blini’s 2 minuten aan elke kant.
Verdeel de blini’s over 10 borden en besmeer met tzaziki