Ingrediënten
- 200 gram pijnboompitten
- 2 granaatappels
- 500 gram voorgekookte bieten
- 1 kilo (2 bakken van 500 gram) FrieslandCampina volle kwark
- 2 eetlepels azijn
- 4 eetlepels gehakte verse munt
- Zout en peper
Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in enkele minuten goudbruin. Schud uit de pan en zet apart.
Maak met een mesje een dunne snee in de schil van de granaatappels, niet te diep, snijd ze niet doormidden. Breek ze rustig in 2 helften en vouw de schillen van elke helft iets naar buiten door hem een beetje om te buigen en te rekken. Leg een granaatappelhelft met de snijkant naar beneden in je hand en houd hem heel losjes vast. Sla er met een houten lepel op en laat de pitten uit de granaatappel in een kom vallen. Herhaal met de overige helften en zet de pitten apart.
Snijd de rode bieten in kleine stukjes. Meng de biet met azijn, zout en peper. Schep de kwark 10 doorzichtige schaaltjes en schep daarop de biet. Garneer met de granaatappelpitten, de pijnboompitten en de munt.