Tussendoortje

Bieten-kwarksnack met granaatappel en munt

Ingrediënten

  • 200 gram pijnboompitten
  • 2 granaatappels
  • 500 gram voorgekookte bieten
  • 1 kilo (2 bakken van 500 gram) FrieslandCampina volle kwark
  • 2 eetlepels azijn
  • 4 eetlepels gehakte verse munt
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in enkele minuten goudbruin. Schud uit de pan en zet apart.
Maak met een mesje een dunne snee in de schil van de granaatappels, niet te diep, snijd ze niet doormidden. Breek ze rustig in 2 helften en vouw de schillen van elke helft iets naar buiten door hem een beetje om te buigen en te rekken. Leg een granaatappelhelft met de snijkant naar beneden in je hand en houd hem heel losjes vast. Sla er met een houten lepel op en laat de pitten uit de granaatappel in een kom vallen. Herhaal met de overige helften en zet de pitten apart.

Snijd de rode bieten in kleine stukjes. Meng de biet met azijn, zout en peper. Schep de kwark 10 doorzichtige schaaltjes en schep daarop de biet. Garneer met de granaatappelpitten, de pijnboompitten en de munt.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen