Tussendoortje

  • Tussendoortje
  • 45 minuten
  • 10 personen

Bananenbrood met kwark en walnoten

Bananenbrood is heerlijk maar vaak wat aan de droge kant. Deze variant met kwark zorgt voor die smeuïgheid die je graag proeft bij een plakje bananenbrood.

Ingrediënten

  • 250 gram Campina volle milde kwark
  • 250 gram tarwebloem
  • 2 bananen
  • 2 ei
  • 2 theelepels (kaneel)suiker
  • 100 gram walnoten
  • 2 theelepels bakpoeder

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Prak de bananen fijn met een vork. Meng de fijngeprakte bananen door de kwark en meng ook hier ook ei door. Voeg de tarwebloem toe en meng dit goed door het kwarkmengsel. Meng als laatste de kaneelsuiker, de walnoten en het bakpoeder door het beslag. Bekleed de bakvorm met bakpapier of vet de vorm goed in. Doe het beslag in de bakvorm. Bak het bananenbrood in zo´n 45 minuten gaar in de oven.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen