Ouderwetse arretjescake, lekker en snel te maken, omdat de cake niet in de over hoeft.
Ingrediënten
- 2 (gepasteuriseerde*) eieren
- 200 gram basterdsuiker
- 50 gram cacao
- 200 gram roomboter
- 200 gram Marie biscuit
- 50 gram pure hagelslag
Bereidingswijze
Doe de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 minuten luchtig met een handmixer. Voeg lepel voor lepel al roerend de cacao toe. Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk al roerend met een houten lepel de gesmolten boter bij het cacaomengsel. Blijf roeren tot het een egaal mengsel is. Doe de biscuits in een plastic zak of een schone theedoek. Verkruimel ze, door er met een deegroller overheen te rollen. De kruimels moeten niet te fijn worden. Meng de kruimels door het cacaomengsel. Leg een stuk bakpapier in het cakeblik en schep het arretjescakemengsel erin. Strijk glad en bestrooi met de hagelslag. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
* Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden, gebruik daarom gepasteuriseerd ei