Ouderwetse arretjescake, lekker en snel te maken, omdat de cake niet in de over hoeft.
Ingrediënten
- 2 (gepasteuriseerde*) eieren
- 200 gram basterdsuiker
- 50 gram cacao
- 200 gram roomboter
- 200 gram Marie biscuit
- 50 gram pure hagelslag
Bereiding
- Doe de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 minuten luchtig met een handmixer.
- Voeg lepel voor lepel al roerend de cacao toe.
- Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur.
- Schenk al roerend met een houten lepel de gesmolten boter bij het cacaomengsel. Blijf roeren tot het een egaal mengsel is.
- Doe de biscuits in een plastic zak of een schone theedoek. Verkruimel ze, door er met een deegroller overheen te rollen. De kruimels moeten niet te fijn worden.
- Meng de kruimels door het cacaomengsel.
- Leg een stuk bakpapier in het cakeblik en schep het arretjescakemengsel erin.
- Strijk glad en bestrooi met de hagelslag.
- Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
* Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden, gebruik daarom gepasteuriseerd ei