Tussendoortje

Bloedworst, karnemelkse pap en kruisbessenjam 6
  • Tussendoortje
  • 2 à 3 uur
  • 8-10 personen

Arretjescake

Ouderwetse arretjescake, lekker en snel te maken, omdat de cake niet in de over hoeft.

Ingrediënten

  • 2 (gepasteuriseerde*) eieren
  • 200 gram basterdsuiker
  • 50 gram cacao
  • 200 gram roomboter
  • 200 gram Marie biscuit
  • 50 gram pure hagelslag

Bereidingswijze

Doe de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 minuten luchtig met een handmixer. Voeg lepel voor lepel al roerend de cacao toe. Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk al roerend met een houten lepel de gesmolten boter bij het cacaomengsel. Blijf roeren tot het een egaal mengsel is. Doe de biscuits in een plastic zak of een schone theedoek. Verkruimel ze, door er met een deegroller overheen te rollen. De kruimels moeten niet te fijn worden. Meng de kruimels door het cacaomengsel. Leg een stuk bakpapier in het cakeblik en schep het arretjescakemengsel erin. Strijk glad en bestrooi met de hagelslag. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

* Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden, gebruik daarom gepasteuriseerd ei

 

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen