Tussendoortje

Appelkruimeltaart
  • Tussendoortje
  • 30 minuten + 1 uur in de oven
  • 8-10 personen

Appelkruimeltaart

Ingrediënten

  • 175 gram Campina roomboter, plus extra om in te vetten
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel, plus extra om te bestuiven
  • 80 gram suiker
  • 1 ei
  • Voor de vulling:
  • 1 kilo appels (goudrenetten of jonagolds)
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • Voor het kruimeldeeg
  • 50 gram koude Campina roomboter
  • 50 gram bloem
  • 50 gram suiker

Keukenspullen

springvorm van 22cm doorsnede

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in met boter.

Kneed alle ingrediënten voor de taartbodem tot een samenhangend deeg. Rol het deeg op een met meel bestoven werkvlak uit tot een dunne plak en bekleed de bodem en randen van de springvorm met het deeg.

Schil voor de vulling de appels en snijd ze in blokjes. Schep de appels, de basterdsuiker en de kaneel in een kom goed door elkaar. Stort de appelvulling in de springvorm en spreid gelijkmatig uit.

Kneed voor het kruimeldeeg alle ingrediënten met je vingers snel tot grove kruimels. Verdeel de kruimels over de bovenkant van de taart. Bak de appelkruimeltaart in het midden van de oven in 1 uur gaar en mooi goudbruin. Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons