Ontbijt

Smoothie Perzik, Pecan en Abrikoos
  • Ontbijt
  • 5 minuten
  • 4

Smoothie Perzik, Pecannoten en Abrikoos

Smoothietime! Zet in een paar minuten deze lekkere yoghurtsmoothie met perzik, pecannoten en abrikoos op tafel bij je bewoners. Het enige dat je nodig hebt is een mes, blender en glazen.

Tip: Gebruik volle yoghurt als je bewoner wat meer energie nodig heeft.

Ingrediënten

  • 600 ml Campina magere yoghurt
  • 200 ml Perziken uit blik
  • 60 gram Gedroogde abrikozen
  • 50 gram Pecannoten

Allergenen:

Melk, noten.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
  2. Plaats alle ingrediënten in de blender.
  3. Blend het geheel ongeveer 30 seconden tot een glad geheel.
Voedingswaarden (per 100 gram)
Energie 422 kj/100 kcal
Vet 4 gr
Waarvan verzadigd vet 0,5 gr
Koolhydraten 10,9 gr
Waarvan suikers 10 gr
Eiwitten 4 gr
Zout 0,1 gr

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen