Ontbijt

Ouderwetse havermoutpap
  • Ontbijt
  • 15 minuten
  • 8

Ouderwetse havermoutpap

Havermoutpap is een echte klassieker. En het is nog hartstikke gezond ook. Havermout is namelijk rijk aan vezels en die hebben onder andere een positief effect op de werking van de darmen.

Ingredi├źnten

  • 1,5 liter Campina halfvolle mel
  • 300 gram havermoutvlokken
  • bruine basterdsuiker
  • kaneel

Bereidingswijze

Breng de melk al roerende tegen de kook aan. Strooi er de havermout bij en roer goed door. Laat de pap nog 10 minuten op laag vuur doorkoken tot deze de juiste dikte heeft gekregen. Blijf roeren, om aanbranden te voorkomen. Voeg tenslotte een snufje kaneel toe.

Serveer warm of koud met bruine basterdsuiker naar smaak.

Tip: Kies voor een typisch Hollandse smaakcombinatie: appel-kaneel. Schep 2 in kleine blokjes gesneden appels door de pap. Ze mogen meekoken, maar dat hoeft niet.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen