Ontbijt

  • Ontbijt
  • 5 minuten
  • 10 personen

Havermoutpap met appel & ahornsiroop

Havermoutpap is een echte klassieker, maar deze variant is nét even anders. Je maakt dit gerecht in een handomdraai en het leuke is dat je kunt serveren het als ontbijt, tussendoortje of als toetje.

Ingrediënten

  • 2 liter Campina havermoutpap
  • 5 appels
  • 150 gram rozijnen
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 2 theelepels kaneel

Bereidingswijze

Snijd de appels in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd vervolgens in kleine partjes en doe de appelpartjes in een kom. Voeg de gewassen rozijnen, ahornsiroop en kaneel toe en meng dit.

Vul 10 schaaltjes met 200 ml havermoutpap. Verdeel het appelmengsel over de schaaltjes.

Leuk om te weten:
Ahornsiroop of maple syrup is een zoete stroop gemaakt van de esdooornboom. In Amerika en Canada wordt het veel gegeten in combinatie met zowel zoete als hartige gerechten.

 

 

 

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen