Een pannenkoek als ontbijt? Dat is weer eens iets anders! Havermout is gezond, omdat er veel vezels in zitten. De combinatie met banaan en honing is heerlijk zoet.
Ingrediënten
- 275 gram havermoutvlokken
- 4 eetlepels honing + extra voor erbij
- 4 theelepels bakpoeder
- 2 eieren
- 500 ml Campina halfvolle melk
- 4 bananen, waarvan 2 lekker rijp
- Zout
- Campina roomboter om in te bakken
- Kaneel (optioneel)
- Campina halfvolle kwark, voor erbij (optioneel)
Bereidingswijze
Doe de havermoutvlokken, de honing, het bakpoeder, de eieren, de melk, de 2 rijpe bananen en een snuf zout in een blender. Mix tot een egaal beslag. Laat het beslag ongeveer 15 minuten staan zodat de havermoutvlokken kunnen wellen en het beslag dikker wordt.
Laat een grote koekenpan met antiaanbaklaag goed heet worden en smelt hierin snel een klontje boter. Doe steeds een schep pannenkoekenbeslag in de pan. De pannenkoeken worden dikke Amerikaanse ‘pancakes’ dus er passen er zeker 3 in de pan (afhankelijk van de grootte van de pan). Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.
Houd de pannenkoeken warm in een warme oven of op een bord boven een pan zacht kokend water. Bak verder tot het beslag op is.
Snijd de overgebleven bananen in plakjes. Serveer de pannenkoeken in stapeltjes van 3 met plakjes banaan, extra honing, en eventueel een snufje kaneel en een schepje halfvolle kwark.
Keukenspullen
Blender