Ontbijt

Broodpap
  • Ontbijt
  • 15 minuten
  • 4

Broodpap

Broodpap werd tot in de jaren 70 nog veel gegeten in Nederland. Tegenwoordig gooien we oud brood vaak weg. Zonde!

 

Ingrediënten

  • 1 liter halfvolle melk
  • 12 sneetjes oud brood zonder korst
  • 5 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 stukje citroenschil
  • roomboter

Bereidingswijze

  1. Breng de melk met het stukje citroenschil langzaam aan de kook.
  2. Snijd het brood in stukjes en voeg dit aan de melk toe als deze heet is.
  3. Laat het brood door en door zacht worden en klop het daarna met een garde fijn.
  4. Laat alles, goed roerend, op laag vuur even doorkoken.
  5. Haal de pan van het vuur, voeg de bruine basterdsuiker en kaneel toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Dien de broodpap zo warm mogelijk op in diepe borden en leg vlak voor het opdienen een klontje roomboter op de pap.

Eet smakelijk!

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen