Lunch

  • Lunch
  • 20 minuten
  • 10 personen

Venkelsalade met karnemelkdressing

In de winter denk je er niet zo snel aan om een salade te maken voor jezelf of de bewoners. Je hebt vaak zin in iets warms. Deze heerlijke salade met venkel en een frisse karnemelk dressing geeft je alvast een beetje een voorjaarsgevoel.

 

Ingrediënten

  • 500 gram sla
  • 100 gram walnoten
  • 2 rode appels
  • 2 kleine venkelknollen
  • 20 radijsjes
  • 200 gram komijnekaas

Voor de dressing

 

 

Ingrediënten

  • 2 eierdooiers
  • 8 el olijfolie
  • 4 el Campina karnemelk
  • 4 el Campina crème fraîche
  • 2 sjalotjes
  • 2 el citroensap
  • Peper en zout

Bereiding

Snijd de venkelnollen in Verdeel de sla over 10 diepe borden. Zet een pan op midden-hoog vuur en brand de walnoten, blijf goed husselen. Snij de appels, venkel en radijsjes in schijfjes en verdeel deze over de salade. Verdeel vervolgens de warme walnoten over de salades, snij de komijnekaas in kleine blokjes en verdeel deze over de salade.

Serveer met een plak boeren bruinbrood besmeerd met Campina Botergoud ongezouten.

Bereiding dressing

Mix alle ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine of met een staafmixer. Verdeel de dressing over de 10 borden.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen