In de winter denk je er niet zo snel aan om een salade te maken voor jezelf of de bewoners. Je hebt vaak zin in iets warms. Deze heerlijke salade met venkel en een frisse karnemelk dressing geeft je alvast een beetje een voorjaarsgevoel.
Ingrediënten
- 500 gram sla
- 100 gram walnoten
- 2 rode appels
- 2 kleine venkelknollen
- 20 radijsjes
- 200 gram komijnekaas
Voor de dressing
Ingrediënten
- 2 eierdooiers
- 8 el olijfolie
- 4 el Campina karnemelk
- 4 el Campina crème fraîche
- 2 sjalotjes
- 2 el citroensap
- Peper en zout
Bereidingswijze
Snijd de venkelnollen in Verdeel de sla over 10 diepe borden. Zet een pan op midden-hoog vuur en brand de walnoten, blijf goed husselen. Snij de appels, venkel en radijsjes in schijfjes en verdeel deze over de salade. Verdeel vervolgens de warme walnoten over de salades, snij de komijnekaas in kleine blokjes en verdeel deze over de salade.
Serveer met een plak boeren bruinbrood besmeerd met Campina Botergoud ongezouten.
Bereidingswijze dressing
Mix alle ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine of met een staafmixer. Verdeel de dressing over de 10 borden.