Lunch

  • Lunch
  • 15 minuten
  • 10 personen

Wentelteefjes met banaan en noten

Wentelteefjes zijn een ideaal gerecht om restjes oud brood op te maken. De banaan en noten maken dit een heerlijk voedzaam ontbijt.

Ingrediënten

  • 250 g gemengde ongebrande ongezouten noten
  • 10 bananen
  • 50 g Campina Botergoud roomboter
  • 6 eieren
  • 1 L Campina halfvolle melk
  • 20 bruine boterhammen

Bereidingswijze

Rooster de noten in enkele minuten in een droge koekenpan goudbruin. Hak de noten fijn en zet ze apart. Halveer de bananen en bak ze kort in de helft (25 gram) van de boter en houd warm onder aluminiumfolie. Klop de eieren in een diep bord los met de melk. Doop de boterhammen in het eimengsel. Laat de boterhammen even boven het bord uitlekken en stapel ze op een apart bord. Smelt de andere helft (25 gram) van de boter in een grote antiaanbakpan. Bak de wentelteefjes in porties op laag vuur in enkele minuten per kant goudbruin van buiten en gaar van binnen. Leg ze op een serveerschaal. Breng intussen een pan met een laagje water aan de kook. Doe chocolade in een hittebestendige kom. Zet de kom bovenop de pan en smelt al roerend de chocolade (au bain-marie). Schep de warme banaan op de wentelteefjes. Lepel er wat noten en gesmolten chocolade over en serveer.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen