Wentelteefjes zijn een ideaal gerecht om restjes oud brood op te maken. De banaan en noten maken dit een heerlijk voedzaam ontbijt.
Ingrediënten
- 250 g gemengde ongebrande ongezouten noten
- 10 bananen
- 50 g Campina Botergoud roomboter
- 6 eieren
- 1 L Campina halfvolle melk
- 20 bruine boterhammen
Bereidingswijze
Rooster de noten in enkele minuten in een droge koekenpan goudbruin. Hak de noten fijn en zet ze apart. Halveer de bananen en bak ze kort in de helft (25 gram) van de boter en houd warm onder aluminiumfolie. Klop de eieren in een diep bord los met de melk. Doop de boterhammen in het eimengsel. Laat de boterhammen even boven het bord uitlekken en stapel ze op een apart bord. Smelt de andere helft (25 gram) van de boter in een grote antiaanbakpan. Bak de wentelteefjes in porties op laag vuur in enkele minuten per kant goudbruin van buiten en gaar van binnen. Leg ze op een serveerschaal. Breng intussen een pan met een laagje water aan de kook. Doe chocolade in een hittebestendige kom. Zet de kom bovenop de pan en smelt al roerend de chocolade (au bain-marie). Schep de warme banaan op de wentelteefjes. Lepel er wat noten en gesmolten chocolade over en serveer.