Lunch

Quiche met ham en prei
  • Lunch
  • 1 uur en 30 minuten
  • 8 personen

Quiche met ham en prei

Een klassieke quiche met ham en prei smaakt altijd. Ham en prei zijn herkenbare smaken die het goed doen in een quiche.

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 600 gram prei
  • 5 eieren
  • 250 ml Campina crème fraiche
  • Zout en peper
  • 40 gram Campina roomboter
  • 150 gram achterham, in dunne plakken

Bereidingswijze

Plak de plakjes baderdeeg aan elkaar door ze met je vinger nat te maken. Zorg voor iets overlap. Vet de springvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg en zet de vorm in de koelkast om het deeg koud te laten worden.

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de prei in ringen. Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper.

Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de prei 10 tot 15 minuten. Laat daarbij zo veel mogelijk vocht verdampen. Laat de prei even uitlekken in een vergiet en druk met de bolle kant van een lepel het eventuele extra vocht eruit.

Leg de plakken ham op de deegbodem en verdeel de prei erover. Schenk het eimengsel over de prei in de vorm en zet de vorm meteen in het midden van de oven.

Bak de quiche 20 minuten. Draai vervolgens de oventemperatuur omlaag naar 180 °C en bak nog 10 tot 20 minuten tot de eivulling gestold is en het bladerdeeg goudbruin.

Snijd de quiche in punten en serveer.

Keukenspullen

Springvorm van 24 cm doorsnede

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen