Lunch

Pompoen-wortelsoep
  • Lunch
  • 1 uur
  • 8

Pompoen-wortelsoep

Ingrediënten

  • 1 kilogram (fles)pompoen
  • 3 winterpenen
  • 1 aardappel
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 duimgroot stukje gemberwortel
  • 2 liter water
  • 4 kippenbouillontabletten
  • Campina roomboter om in te bakken
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • zout en peper

Keukenspullen

Staafmixer

Bereidingswijze pompoen-wortelsoep

Snijd de pompoen verticaal doormidden, verwijder de draden en pitten en snijd in stukken. Snijd de winterpenen en aardappel in blokjes. Snipper de uien. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Verkruimel de bouillontabletten.

Verhit een klont boter in een (soep)pan en fruit hierin zachtjes de ui. Roer na 5 minuten de knoflook en geraspte gember erdoor en bak nog 5 minuten. Voeg de pompoen, peen en aardappel toe.

Schenk de kokosmelk en 2 liter water (liefst uit de waterkoker, dat gaat het snelst) in de pan. Roer de verkruimelde bouillontabletten erdoorheen en breng het geheel aan de kook.

Laat de soep op laag vuur gedurende circa 25 minuten koken, of tot de pompoen en wortel zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer. Proef de soep en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Serveer de soep in kommen eventueel gegarneerd met een schepje crème fraîche.

Tip: Verse gember is een krachtig ingrediënt. Voor een extra milde smaak kan de gember ook worden weggelaten.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons