Ontbijten of lunchen met pannenkoeken, wie wil dat nou niet? Deze pannenkoekjes met karnemelk en zomerfruit zijn lekker luchtig en heerlijk zoet. Genieten maar!
Ingrediënten
- 1 liter Campina karnemelk
- 650 gram bloem
- 20 gram suiker
- 5 eieren
- 1 zakje bakpoeder (16 gram)
- 1 zakje vanillesuiker (8 gram) of een scheutje vanille aroma
- 100 gram blauwe bessen
- 100 gram frambozen
- poedersuiker
- zout
Bereidingswijze
Meng de bloem, suiker, bakpoeder, vanillesuiker en een snufje zout samen in 1 grote kom. Voeg de karnemelk en de eieren toe aan het mengsel en roer het geheel goed door tot een egaal beslag. Verhit een beetje Campina roomboter in een koekenpan. Schep met een lepel pannenkoekbeslag in de pan. Met een grote pan kun je 2 á 3 tegelijk bakken. Bak de pannenkoekjes aan beiden kanten goudbruin.
Tip: Houd de gebakken pannenkoeken warm in een voorverwarmde oven. Zo blijven ze warm totdat ze geserveerd kunnen worden.
Verdeel de gebakken pannenkoeken en maak ze af met de blauwe bessen, frambozen en poedersuiker.
Eetsmakelijk!