Lunch

  • Lunch
  • 40 minuten (20 minuten oventijd)
  • 8 personen

Fritatta muffins met broccoli, ham en tomaat

Fritatta muffins! Een lekker en makkelijk Italiaans gerecht. Het is gemaakt van restjes groenten om hartige muffins van te maken, zodat het niet weggegooid hoeft te worden. Het is ook nog eens makkelijk en snel klaar!

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 4 trostomaten
  • 200 gram broccoli
  • 75 gram ongebrande hazelnoten
  • 6 middelgrote eieren
  • 100 gram Limburgse achterham
  • 100 gram crème fraîche
  • 2 el grove mosterd

Keukenspullen

  • Papieren muffinvormpjes
  • Muffinvorm met 12 vormen
  • Fijne zeef
  • Garde

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 180 graden. Snijd de broccoli in roostjes en kook 4-5 minuten beetgaar. Snijd de trostomaten in kleine blokjes. Rooster vervolgens de hazelnoten in een koekenpan bruin en hak in stukken. Giet de broccoli af en hak fijn. Klop de eieren los met een garde. Doe de crème fraîche en mosterd erbij en roer tot alles goed gemengd is. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Zet de bakvormjes in de muffinvorm, verdeel de broccoli, tomaat en ham over de bakvormjes en giet het eimengsel eroverheen. Bestrooi met halnootstukjes en tik een paar keer voorzichtig met de vorm op het aanrecht, zodat eventuele luchtbelletjes verdwijnen. Bak de minifrittata’s in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudgeel en gaar. Laat ze 10 minuten afkoelen in de vorm voor je ze eruit haalt.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen