Fritatta muffins! Een lekker en makkelijk Italiaans gerecht. Het is gemaakt van restjes groenten om hartige muffins van te maken, zodat het niet weggegooid hoeft te worden. Het is ook nog eens makkelijk en snel klaar!
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 4 trostomaten
- 200 gram broccoli
- 75 gram ongebrande hazelnoten
- 6 middelgrote eieren
- 100 gram Limburgse achterham
- 100 gram crème fraîche
- 2 el grove mosterd
Keukenspullen
- Papieren muffinvormpjes
- Muffinvorm met 12 vormen
- Fijne zeef
- Garde
Bereidingswijze
Warm de oven voor op 180 graden. Snijd de broccoli in roostjes en kook 4-5 minuten beetgaar. Snijd de trostomaten in kleine blokjes. Rooster vervolgens de hazelnoten in een koekenpan bruin en hak in stukken. Giet de broccoli af en hak fijn. Klop de eieren los met een garde. Doe de crème fraîche en mosterd erbij en roer tot alles goed gemengd is. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Zet de bakvormjes in de muffinvorm, verdeel de broccoli, tomaat en ham over de bakvormjes en giet het eimengsel eroverheen. Bestrooi met halnootstukjes en tik een paar keer voorzichtig met de vorm op het aanrecht, zodat eventuele luchtbelletjes verdwijnen. Bak de minifrittata’s in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudgeel en gaar. Laat ze 10 minuten afkoelen in de vorm voor je ze eruit haalt.