Lunch

  • Lunch
  • 20 minuten
  • 10 personen

Eiwitpannenkoeken

Deze pannenkoeken bevatten extra eiwitten zonder eiwitpoeder. Hoe? Voeg er kwark en lekker veel fruit aan toe. Zo schotel je de bewoners verantwoorde én lekkere pannenkoekjes voor.

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 200 gram Campina Magere Kwark Naturel
  • 3 eieren
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 150 gram meel
  • snufje zout
  • 150 gram Campina Botergoud Roomboter
  • 300 gram blauwe bessen

Bereidingswijze

Prak de bananen fijn met een vork. Klop 150 gram kwark en de eieren met een garde door de bananen. Meng het bakpoeder, het meel en een snufje zout door het beslag. Verhit een klontje roomboter in een grote koekenpan. Verdeel met een lepel drie lepels van het pannenkoekenbeslag in de pan. Verhit de pannenkoeken op middelhoog vuur totdat ze droog worden aan de bovenkant. Draai ze voorzichtig om en bak de andere kant ook goudbruin.

Decoreer de pannenkoekjes met de rest van de kwark en blauwe bessen.

Variatietip: schenk er wat stroop of karamelsaus overheen.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen