Deze pannenkoeken bevatten extra eiwitten zonder eiwitpoeder. Hoe? Voeg er kwark en lekker veel fruit aan toe. Zo schotel je de bewoners verantwoorde én lekkere pannenkoekjes voor.
Ingrediënten
- 2 bananen
- 200 gram Campina Magere Kwark Naturel
- 3 eieren
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 150 gram meel
- snufje zout
- 150 gram Campina Botergoud Roomboter
- 300 gram blauwe bessen
Bereidingswijze
Prak de bananen fijn met een vork. Klop 150 gram kwark en de eieren met een garde door de bananen. Meng het bakpoeder, het meel en een snufje zout door het beslag. Verhit een klontje roomboter in een grote koekenpan. Verdeel met een lepel drie lepels van het pannenkoekenbeslag in de pan. Verhit de pannenkoeken op middelhoog vuur totdat ze droog worden aan de bovenkant. Draai ze voorzichtig om en bak de andere kant ook goudbruin.
Decoreer de pannenkoekjes met de rest van de kwark en blauwe bessen.
Variatietip: schenk er wat stroop of karamelsaus overheen.