Lunch

Champignoncrèmesoep
  • Lunch
  • 45 minuten
  • 8

Champignoncrèmesoep

Ingrediënten

  • 3 uien
  • 1 kilo (4 bakjes) champignons
  • 100 gram Campina roomboter
  • 150 ml crème fraîche
  • 4 eetlepels tarwebloem
  • 4 liter water
  • 8 kippenbouillontabletten
  • zout en peper

Bereidingswijze

Snipper de uien. Snijd de champignons in plakjes. Verkruimel de bouillontabletten.

Verhit de boter in een (soep)pan met een dikke bodem en fruit hierin de uien goudbruin. Voeg de champignons toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.

Roer de crème fraîche door het mengsel. Strooi de bloem erover en roer het geheel goed door.

Schenk 4 liter water (liefst uit de waterkoker, dat gaat het snelst) in de pan, roer de verkruimelde bouillontabletten erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes met de deksel op de pan doorkoken.

Proef de soep en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Serveer de soep in kommen.

Tip: Voeg voor een extra smaakelement verse tijm toe. Bind de takjes van een klein bosje tijm met keukentouw aan elkaar en voeg het bosje met de bouillontabletten toe aan de soep. Verwijder de takjes voor het serveren uit de soep.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons