Lunch

Champignoncrèmesoep
  • Lunch
  • 45 minuten
  • 8 personen

Champignon crèmesoep

Deze ouderwets lekkere champignoncrèmesoep is heel makkelijk zelf te maken. Je hebt echt geen pakjes of zakjes nodig!

Ingrediënten

  • 3 uien
  • 1 kilo (4 bakjes) champignons
  • 100 gram Campina roomboter
  • 150 ml crème fraîche
  • 4 eetlepels tarwebloem
  • 4 liter water
  • 8 kippenbouillontabletten
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Snipper de uien. Snijd de champignons in plakjes. Verkruimel de bouillontabletten.

Verhit de boter in een (soep)pan met een dikke bodem en fruit hierin de uien goudbruin. Voeg de champignons toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.

Roer de crème fraîche door het mengsel. Zorg dat de soep niet gaat schiften.

Strooi de bloem erover en roer het geheel goed door.

Schenk 4 liter water (liefst uit de waterkoker, dat gaat het snelst) in de pan, roer de verkruimelde bouillontabletten erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes met de deksel op de pan doorkoken.

Proef de soep en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Serveer de soep in kommen.

Tip: Voeg voor een extra smaakelement verse tijm toe. Bind de takjes van een klein bosje tijm met keukentouw aan elkaar en voeg het bosje met de bouillontabletten toe aan de soep. Verwijder de takjes voor het serveren uit de soep.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen