Lunch

  • Lunch
  • 15 min
  • 10

Boterham met hüttenkäse en gegrilde groenten

Een lekkere en gemakkelijk te bereiden lunch: volkoren boterhammen met hüttenkäse en gegrilde groenten. Daarmee krijgen de bewoners niet alleen lekker wat eiwitten binnen, maar ook flink wat vezels en groente. Ideaal voor als je eens even iets anders wilt doen voor de lunch!

Ingrediënten

  • 20 sneetjes volkorenbrood
  • 5 bakjes hüttenkäse (ca. 200 gram)
  • 5 bakjes champignons (ca. 250 gram)
  • 2 courgettes
  • 2 aubergines
  • Olijfolie om in te bakken
  • Zout en peper naar smaak

Snijd de courgettes en aubergines in de lengte in plakken. Snijd de champignons in plakjes. Doe een scheut olijfolie in de pan en bak de groentes aan beide kanten tot ze gaar zijn. Beleg enkele sneetjes volkorenbrood met hüttenkäse. Verdeel de groentes over de hüttenkäse en voeg naar smaak een beetje zout en peper toe. Dat wordt genieten! Eet smakelijk.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen