Lunch

Boerenomelet met extra veel groente
  • Lunch
  • 45 minuten
  • 8

Boerenomelet met extra veel groente

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 2 tomaten
  • 1 courgette
  • 250 gram champignons
  • olie om in te bakken
  • kerriepoeder
  • zout en peper
  • 1 teen knoflook
  • 12 eieren
  • Campina geraspte kaas (maximaal 100 gram in totaal)

Bereidingswijze boerenomelet

Snipper de uien. Verwijder de steel en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in blokjes. Snijd de tomaten in kwarten. Snijd de courgette en de champignons in plakjes.

Verhit wat olie in een grote koekenpan en fruit hierin zachtjes de uien. Voeg de paprika, courgette en champignons toe en bak ze 3-4 minuten mee. Voeg vervolgens de tomaten toe en schep even om.

Breng de groenten op smaak met wat kerriepoeder, peper en zout. Pers de knoflook uit en voeg toe aan de groenten. Schep goed om en bak even mee.

Kluts ondertussen de eieren. Verdeel de groenten over de pan zodat de bodem gelijkmatig bedekt is. Druk de groenten zachtjes aan met een spatel. Schenk de eieren over de groenten in de pan. Laat de omelet op laag vuur langzaam garen met de deksel op de pan.

Snijd de omelet in kwarten en snijd elk kwart doormidden. Serveer elke portie met wat geraspte kaas eroverheen.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons