Diner

Bloedworst, karnemelkse pap en kruisbessenjam 2
  • Diner
  • 4 à 5 uur
  • 8-10

Zondagse soep

Zondagse soep zorgt voor heerlijke en herkenbare geur. Een geur die bij iedereen herkent van vroeger. De basis van de soep is een zelf getrokken bouillon van rundvlees, groenten en kruiden.

Ingrediënten

  • 1 pond soepvlees
  • 1 mergpijpje
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 grote ui
  • halve winterpeen
  • halve prei
  • kwart bloemkool
  • 3 eetlepels gesneden peterselie
  • 3 eetlepels gesneden selderij
  • vermicelli

Bereidingswijze

  1. Breng het soepvlees met 2,5 liter water aan de kook. Wanneer de soep kookt, schuim deze dan meteen af voor een mooie heldere soep.
  2. Spoel de ongepelde ui onder de kraan af leg in de soeppan.
  3. Laat de bouillon zo lang mogelijk trekken, minimaal 4 uur.
  4. Hang een zeef met keukenrol in een pan en zeef de bouillon.
  5. Spoel het vlees af, snijd het fijn en doe het terug bij de bouillon.
  6. Was de bloemkool en snijd deze in kleine roosjes.
  7. Snijd de prei ,wortel en kruiden fijn en doe deze bij de bouillon.
  8. Voeg de bouillonblokjes en de vermicelli toe.
  9. Laat de soep niet meer koken, maar hou deze zachtjes tegen de kook aan, zodat de groente en vermicelli gaar worden.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen