Diner

  • Diner
  • 30 min
  • 10

Wortelsoep met gember

Deze heerlijke wortelsoep met maar 7 ingrediënten past perfect bij het seizoen! Bovendien kan soep altijd toch? 

Ingrediënten

  • 2,5 kilo geschrapte wortels
  • 5 groente bouillonblokjes
  • 10 cm verse gember
  • 5 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 10 el Campina volle kwark
  • Olijfolie

Bereidingswijze

 

Verwarm de olijfolie in een grote soeppan en voeg de ui toe. Roer af en toe om tot de uit mooi glazig is. Bak de knoflook en wortels even mee. Los de bouillonblokjes op in 1,5 liter water. Voeg het water en de gember toe aan de soeppan en breng het geheel aan de kook. Pureer de soep met een staafmixer. Serveer de soep met een eetlepel Campina volle kwark. Garneer de soep eventueel met een blaadje peterselie. 

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen