Diner

  • Diner
  • 30 minuten
  • 10 personen

Valess met volkorentagliatelle en sperziebonen

Is één van jouw goede voornemens om vaker vegetarisch te koken? Door de vleesvervangers van Valess te gebruiken is de stap minder groot om te kiezen voor een meer plantaardig voedingspatroon. Valess zorgt ervoor dat het echte stukje vlees niet mist.  De combinatie met volkoren tagliatelle en groente maakt dit een goed uitgebalanceerd gerecht.

 

 

Ingrediënten

  • 2 kilo sperziebonen
  • 750 gram volkoren tagliatelle
  • 2 potjes tapenade van zongedroogde tomaten
  • 60 gram boter
  • 10 Valess vegetarische schnitzels

Bereiding

Was de sperziebonen en snijd het harde stukje van iedere sperzieboon af, het mooie sierlijke puntje aan de andere kant kun je laten zitten. Doe de sperziebonen in een diepe pan met een laagje water. Kook ze in 10 minuten gaar en giet de sperziebonen af. Bereid vervolgens de volkorentagliatelle zoals vermeld op de verpakking en giet de pasta af. Meng de tapenade goed door de tagliatelle heen. Smelt intussen de boter in een grote koekenpan en bak de Valess vegetarische schnitzels om en om krokant en goudbruin. Neem de schnitzels uit de pan en voeg een beetje water en tapenade toe aan de boter die is overgebleven in de koekenpan en laat nog even sudderen. Verdeel vervolgens de sperziebonen, volkoren tagliatelle en de Valess over 10 borden en het  gerecht is klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk!

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen