Een heerlijk, herfstig gerecht zoals stoofvlees, daarvan willen ook bewoners met kauw- en slikproblemen kunnen genieten. Gelukkig is dit gerecht te maken op niveau 5. Het vlees is niet volledig glad gemalen en bevat nog heel kleine stukjes.
Ingrediënten
- 800 gram runderlappen
- 1 flesje donker bier 0.0%
- 3 uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden
- 1 laurierblaadje
- 2 kruidnagels, gestoken
- 2 eetlepels bloem
- Klontje roomboter
Voor de frietjes
– 200-250 gram aardappelpuree per persoon
Bereidingswijze
Snijd het vlees in kleine stukjes en bestrooi met peper en zout. Verhit de roomboter in een stoofpan en bak het vlees rondom bruin. Bestrooi dit met de bloem en bak kort mee. Bak vervolgens de ui en knoflook een paar minuten mee. Voeg de kruiden en het bier toe. Laat het vlees zo’n 2,5 tot 3 uur stoven. Verwijder het laurierblad en de kruidnagels.
Schep voor 1 portie vlees zo’n 3 eetlepels uit de stoofpot. Voeg voor elke eetlepel vlees 5 eetlepels vocht uit de stoofpan toe. Gebruik een blender, hakmolen of staafmixer en mix het vlees tot een smeuïge consistentie.
Smeer de aardappelpuree over een snijplank uit. Bestrooi deze met peper en zout en snijd in de vorm van frietjes. Leg de frietjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel eventueel met wat olijfolie en paprikapoeder. Bak de frietjes 10 minuten in de oven op 150 graden. Serveer het stoofvlees en de frietjes met mayonaise.
Bron: https://datisevenslikken.nl/2020/08/31/friet-stoofvlees-iddsi-5/
Benieuwd naar meer recepten? Bekijk ze hier!