Deze andijviestamppot maak je met rauwe andijvie. Lekker snel en heerlijk fris. Daardoor is het een stamppot die het hele jaar door lekker is!
Ingrediënten
- 2,5 kilo kruimige aardappelen
- 1 kilo andijvie
- 200 gram geraspte kaas
- 500 gram spekreepjes
- 2 grote rookworsten
- 1 klontje Campina Botergoud roomboter voor bakken & braden
- 1 flesje Campina kookroom (250 ml)
- Kerriepoeder
- Peper
- Zout
- Knoflookpoeder
- Juspoeder
Bereidingswijze
Kook de aardappelen. Bak de spekjes zonder boter gaar in een koekenpan. Was en snijd de andijvie. Maak aardappelpuree van de aardappels door ze te stampen en de kookroom en een klontje roomboter toe te voegen. Breng op smaak met: zout, peper, kerriepoeder en knoflookpoeder. Proef tussendoor even om de smaak te testen. Roer de geraspte kaas erdoorheen. Roer daarna de rauwe andijvie en de uitgebakken spekjes door de aardappelpuree, zet de kookplaat op een lage stand en blijf even roeren zodat alles weer wat opwarmt (door de rauwe andijvie koelt het namelijk snel af).
Maak intussen de jus en leg de rookworsten in een pannetje heet water of warm ze op in de magnetron.
Tip: heb je weinig tijd? Kies dan voor zakjes voorgesneden andijvie.