Diner

Andijviestamppot á la Ellen

Andijviestamppot á la Ellen

Deze andijviestamppot maak je met rauwe andijvie. Lekker snel en heerlijk fris. Daardoor is het een stamppot die het hele jaar door lekker is!

Ingrediënten

  • 2,5 kilo kruimige aardappelen
  • 1 kilo andijvie
  • 200 gram geraspte kaas
  • 500 gram spekreepjes
  • 2 grote rookworsten
  • 1 klontje Campina Botergoud roomboter voor bakken & braden
  • 1 flesje Campina kookroom (250 ml)
  • kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • knoflookpoeder
  • juspoeder

Bereiding

  • Kook de aardappelen
  • Bak de spekjes zonder boter gaar in een koekenpan
  • Was en snijd de andijvie
  • Maak aardappelpuree van de aardappels door ze te stampen en de kookroom en een klontje roomboter toe te voegen
  • Breng op smaak met: zout, peper, kerriepoeder en knoflookpoeder.
  • Proef tussendoor even om de smaak te testen.
  • Roer de geraspte kaas erdoorheen.
  • Roer daarna de rauwe andijvie en de uitgebakken spekjes door de aardappelpuree, zet de kookplaat op een lage stand en blijf even roeren zodat alles weer wat opwarmt (door de rauwe andijvie koelt het namelijk snel af)

Maak intussen de jus en leg de rookworsten in een pannetje heet water of warm ze op in de magnetron.

Tip: heb je weinig tijd? Kies dan voor zakjes voorgesneden andijvie.

 

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen