Er zijn heel veel verschillende varianten van een salade Nicoise. In dit recept wordt appel gebruikt. Dat geeft de salade een heerlijk frisse smaak en een stevige ‘bite’.
Ingrediënten
- 15 kleine aardappelen, geschild
- 750 gram sperziebonen
- 8 eieren
- 2 zakjes rucola
- 4 blikjes tonijn op olie
- 1 potje zwarte olijven
- 10 augurkjes in stukken
- 1 blikje ansjovisfilet
- 500 gram cherrytomaten
- 4 Granny Smith appels geschild in blokjes
- Dressing: zeezout en versgemalen peper,1 theelepel mosterd, 2 eetlepels citroensap
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in ruim water in 15-20 minuten beetgaar. Was de sperziebonen en snijd de uiteinden eraf. Kook ze in ca 5-10 minuten beetgaar in water. Giet ze af en spoel ze na met koud water. Kook de eieren in 6 minuten hard. Laat ze onder koud water schrikken, pel ze en snijd ze in partjes. Was de cherrytomaten en halveer ze. Giet de tonijn af (bewaar de olie) en stukken.
Verdeel de rucola, appel, aardappels, sperziebonen, tonijn, ei, tomaat., kappertjes en olijven over 8 borden. Leg de ansjovisfilets er kruislings over en bestrooi het gerecht met zout en peper. Klop de tonijnolie, mosterd en het citroensap door elkaar.
Roer de dressing door de salade.