Diner

  • Diner
  • 40 minuten
  • 8 personen

Salade Nicoise

Er zijn heel veel verschillende varianten van een salade Nicoise. In dit recept wordt appel gebruikt. Dat geeft de salade een heerlijk frisse smaak en een stevige ‘bite’.

Ingrediënten

  • 15 kleine aardappelen, geschild
  • 750 gram sperziebonen
  • 8 eieren
  • 2 zakjes rucola
  • 4 blikjes tonijn op olie
  • 1 potje zwarte olijven
  • 10 augurkjes in stukken
  • 1 blikje ansjovisfilet
  • 500 gram cherrytomaten
  • 4 Granny Smith appels geschild in blokjes
  • Dressing: zeezout en versgemalen peper,1 theelepel mosterd, 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in ruim water in 15-20 minuten beetgaar. Was de sperziebonen en snijd de uiteinden eraf. Kook ze in ca 5-10 minuten beetgaar in water. Giet ze af en spoel ze na met koud water. Kook de eieren in 6 minuten hard. Laat ze onder koud water schrikken, pel ze en snijd ze in partjes. Was de cherrytomaten en halveer ze. Giet de tonijn af (bewaar de olie) en stukken.

Verdeel de rucola, appel, aardappels, sperziebonen, tonijn, ei, tomaat., kappertjes en olijven over 8 borden. Leg de ansjovisfilets er kruislings over en bestrooi het gerecht met zout en peper. Klop de tonijnolie, mosterd en het citroensap door elkaar.

Roer de dressing door de salade.

 

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen