Verwen de bewoners met garnalenspaghetti met spinazie, citroen en room. Dit eenvoudige gerecht zet je binnen 25 minuten op tafel en smaakt heerlijk op een warme zomerdag.
Ingrediënten
- 750 gram spaghetti
- 500 gram verse spinazie
- 60 schoongemaakte gamba’s
- 4 tenen knoflook
- 250 ml Campina Room Culinair
- 3 citroenen
- 300 gram Parmezaanse kaas geraspt
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
Rasp de schil van een citroen en hak de tenen knoflook fijn. Kook de spaghetti gaar. Verwarm ondertussen 3 eetlepels olijfolie in een pan, voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut. Bak de garnalen 2 à 3 minuten en haal ze uit de pan. Verhit het vocht in de pan, totdat de helft verdampt is. Knijp of pers een citroen uit boven de pan en roer het citroensap door het kookvocht. Voeg vervolgens de citroenrasp, de Campina Room Culinair en de spinazie toe. Breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de spaghetti af en voeg deze en de garnalen toe aan de saus. Schep het geheel door elkaar, zodat de pasta goed de smaken van de saus kan opnemen. Snijd de derde citroen in schijfjes. Verdeel de pasta over de borden en garneer het met Parmezaanse kaas en een schijfje citroen.