Diner

  • Diner
  • 25 minuten
  • 10 personen

Romige garnalenspaghetti met spinazie en citroen

Verwen de bewoners met garnalenspaghetti met spinazie, citroen en room. Dit eenvoudige gerecht zet je binnen 25 minuten op tafel en smaakt heerlijk op een warme zomerdag.

Ingrediënten

  • 750 gram spaghetti
  • 500 gram verse spinazie
  • 60 schoongemaakte gamba’s
  • 4 tenen knoflook
  • 250 ml Campina Room Culinair
  • 3 citroenen
  • 300 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Rasp de schil van een citroen en hak de tenen knoflook fijn. Kook de spaghetti gaar. Verwarm ondertussen 3 eetlepels olijfolie in een pan, voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut. Bak de garnalen 2 à 3 minuten en haal ze uit de pan. Verhit het vocht in de pan, totdat de helft verdampt is. Knijp of pers een citroen uit boven de pan en roer het citroensap door het kookvocht. Voeg vervolgens de citroenrasp, de Campina Room Culinair en de spinazie toe. Breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de spaghetti af en voeg deze en de garnalen toe aan de saus. Schep het geheel door elkaar, zodat de pasta goed de smaken van de saus kan opnemen. Snijd de derde citroen in schijfjes. Verdeel de pasta over de borden en garneer het met Parmezaanse kaas en een schijfje citroen.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen