Deze heerlijke salade met seizoensgroenten en een heerlijke dressing geeft je echt een lentegevoel! De verfrissende combinatie van Campina volle milde kwark, mayonaise, citroensap en dille is ideaal voor op een mooie lentedag.
Ingrediënten
- 1000 gram tuinbonen
- 600 gram radijs
- 300 gram veldsla
- 10 eieren
- 2 komkommers
- 1 bosje bosui (8 bosuien)
- 8 eetlepels Campina volle milde kwark
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels citroensap
- 1 bosje verse dille
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Leg de eieren voorzichtig in het water en kook ze gedurende 9-10 minuten. Zet nog een pan water op en verwarm de diepvriestuinbonen hierin. Ze hoeven niet te koken. Snijd in tussentijd de radijsjes in plakjes, de komkommers in halve boogjes en de bosui in dunne ringen. Doe de veldsla, radijs, komkommer, afgegoten tuinbonen en bosui in een grote schaal en schep dit om.
Meng voor de dressing de kwark, mayonaise, verse dille en citroensap. Voeg naar smaak zout en peper toe en meng de dressing door de salade. Pel de eieren en snijd deze in vieren. Verdeel de salade over 10 borden en verdeel hier de eieren over.
Eet smakelijk!