Diner

  • Diner
  • 25 minuten
  • 10

Rijkgevulde salade met seizoensgroenten

Deze heerlijke salade met seizoensgroenten en een heerlijke dressing geeft je echt een lentegevoel! De verfrissende combinatie van Campina volle milde kwark, mayonaise, citroensap en dille is ideaal voor op een mooie lentedag.

 

Ingrediënten

  • 1000 gram tuinbonen
  • 600 gram radijs
  • 300 gram veldsla
  • 10 eieren
  • 2 komkommers
  • 1 bosje bosui (8 bosuien)
  • 8 eetlepels Campina volle milde kwark
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 bosje verse dille
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Leg de eieren voorzichtig in het water en kook ze gedurende 9-10 minuten. Zet nog een pan water op en verwarm de diepvriestuinbonen hierin. Ze hoeven niet te koken. Snijd in tussentijd de radijsjes in plakjes, de komkommers in halve boogjes en de bosui in dunne ringen. Doe de veldsla, radijs, komkommer, afgegoten tuinbonen en bosui in een grote schaal en schep dit om.

Meng voor de dressing de kwark, mayonaise, verse dille en citroensap. Voeg naar smaak zout en peper toe en meng de dressing door de salade.  Pel de eieren en snijd deze in vieren.  Verdeel de salade over 10 borden en verdeel hier de eieren over.

Eet smakelijk!

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen