Diner

Quiche met doperwten, courgette en rucola

Het is voorjaar! Tijd voor een heerlijk lenterecept: quiche met doperwten, courgette en rucola.

Ingrediënten

  • 7 el olijfolie
  • 14 plakjes bladerdeeg
  • 2 courgette
  • 250 gram doperwten
  • 7 eieren
  • 375 gram Campina Griekse Stijl Yoghurt
  • 125 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • 30 gram rucola
  • 2 taartvormen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.  

Vet de taartvormen in met olijfolie en bekleed deze met het bladerdeeg.  

Snijd de courgette in kleine blokjes en verdeel deze samen met de doperwten over de 2 taartvormen. Gebruik je doperwten uit blik, laat dan eerst de doperwten goed uitlekken.  

Klop de eieren los in een schaal en voeg de Campina Griekse Stijl Yoghurt en de geraspte kaas aan toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en verdeel en schenk dit vervolgens over de groenten in de taartvormen. 

Bak de lentequiche in de voorverwarmde oven in 35 – 40 min gaar.  

Bestrooi de quiche vervolgens met de rucola. 

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen