Het is voorjaar! Tijd voor een heerlijk lenterecept: quiche met doperwten, courgette en rucola.
Ingrediënten
- 7 el olijfolie
- 14 plakjes bladerdeeg
- 2 courgette
- 250 gram doperwten
- 7 eieren
- 375 gram Campina Griekse Stijl Yoghurt
- 125 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- 30 gram rucola
- 2 taartvormen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet de taartvormen in met olijfolie en bekleed deze met het bladerdeeg.
Snijd de courgette in kleine blokjes en verdeel deze samen met de doperwten over de 2 taartvormen. Gebruik je doperwten uit blik, laat dan eerst de doperwten goed uitlekken.
Klop de eieren los in een schaal en voeg de Campina Griekse Stijl Yoghurt en de geraspte kaas aan toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en verdeel en schenk dit vervolgens over de groenten in de taartvormen.
Bak de lentequiche in de voorverwarmde oven in 35 – 40 min gaar.
Bestrooi de quiche vervolgens met de rucola.