Diner

Pompoensoep 2

Pompoensoep van Tamar

Tamara van Maris, activiteitenbegeleidster bij ‘De Blinkert’ in Haarlem organiseert ieder jaar een herfstwandeling. Na afloop van de wandeling eten de bewoners, familie en andere naasten deze zelfgemaakte pompoensoep.

Ingrediënten

  • 3 kilo verse pompoen
  • 4 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 500 gram winterwortel
  • 40 gram Campina botergoud voor bakken en braden
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 2 liter kraanwater
  • 4 druppels tabasco
  • 4 laurierbladen
  • 250 gram Campina crème fraiche

Bereidingswijze pompoensoep:

  • Snijd de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd de pompoen in grove stukken. Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd hem in stukken.
  • Verhit de boter in een grote pan en bak de pompoen, winterpeen en ui 5 min. Voeg de knoflook, laurierblaadjes en komijn toe. Schenk het water erbij en voeg het bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat alles in 25 minuten gaar worden.
  • Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met de tabasco, peper en zout.
  • Roer de crème fraîche los met een lepeltje, zodat deze smeuïg wordt. Schep de soep in diepe borden of kommen en schep er crème fraîche op.

Keukenspullen

  • Staafmixer

Lees hier de column van Tamar.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen