Tamara van Maris, activiteitenbegeleidster bij ‘De Blinkert’ in Haarlem organiseert ieder jaar een herfstwandeling. Na afloop van de wandeling eten de bewoners, familie en andere naasten deze zelfgemaakte pompoensoep.
Ingrediënten
- 3 kilo verse pompoen
- 4 uien
- 4 tenen knoflook
- 500 gram winterwortel
- 40 gram Campina botergoud voor bakken en braden
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 kippenbouillontabletten
- 2 liter kraanwater
- 4 druppels tabasco
- 4 laurierbladen
- 250 gram Campina crème fraiche
Bereidingswijze
Snijd de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd de pompoen in grove stukken. Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd hem in stukken. Verhit de boter in een grote pan en bak de pompoen, winterpeen en ui 5 min. Voeg de knoflook, laurierblaadjes en komijn toe. Schenk het water erbij en voeg het bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat alles in 25 minuten gaar worden. Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met de tabasco, peper en zout. Roer de crème fraîche los met een lepeltje, zodat deze smeuïg wordt. Schep de soep in diepe borden of kommen en schep er crème fraîche op.
Keukenspullen
- Staafmixer