Diner

  • Diner
  • 50 min
  • 2

Pompoensoep met kokosmelk (IDDSI 3)

Bij pompoen denk je aan de herfst. Maar wist je dat pompoen bijna het hele jaar door goed verkrijgbaar is? Het is een perfecte basis voor een super smakelijke soep.

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel currypasta
  • 500 gram flespompen (mag met schil)
  • 1 winterpeen (ongeveer 100 gram geschild)
  • 150 ml kokosmelk
  • 700 ml groentebouillon
  • Zonnebloem- of kokosolie
  • limoensap of gemberpoeder (optioneel)

Bereidingswijze

Snijd de groente in stukjes. Verhit de olie in een pan. Fruit de ui en knoflook een paar minuten op middelhoog vuur tot deze lichtbruin kleuren. Voeg de currypasta en eventueel het gemberpoeder toe. Bak het geheel 1 minuut en voeg vervolgens de wortel en pompen toe. Bak dit ook weer 1 minuut.

Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes doorkoken Roer de soep regelmatig om aanbranden te voorkomen. Voeg de kokosmelk aan de soep toe. Mix de soep helemaal glad met een staafmixer. Er mogen geen stukjes meer in zitten. Voeg eventueel het limoensap toe.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen