Bij pompoen denk je aan de herfst. Maar wist je dat pompoen bijna het hele jaar door goed verkrijgbaar is? Het is een perfecte basis voor een super smakelijke soep.
Ingrediënten
- 1 middelgrote ui
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel currypasta
- 500 gram flespompen (mag met schil)
- 1 winterpeen (ongeveer 100 gram geschild)
- 150 ml kokosmelk
- 700 ml groentebouillon
- Zonnebloem- of kokosolie
- limoensap of gemberpoeder (optioneel)
Bereidingswijze
Snijd de groente in stukjes. Verhit de olie in een pan. Fruit de ui en knoflook een paar minuten op middelhoog vuur tot deze lichtbruin kleuren. Voeg de currypasta en eventueel het gemberpoeder toe. Bak het geheel 1 minuut en voeg vervolgens de wortel en pompen toe. Bak dit ook weer 1 minuut.
Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes doorkoken Roer de soep regelmatig om aanbranden te voorkomen. Voeg de kokosmelk aan de soep toe. Mix de soep helemaal glad met een staafmixer. Er mogen geen stukjes meer in zitten. Voeg eventueel het limoensap toe.